Core stability in Amsterdam Noord

Core Stability in Amsterdam Noord Bij Dansschool Redlex
Heeft u last van lage rugpijn? Dan is de kans groot dat uw buik, bil en beenspieren zwak zijn!
De oorzaak van lage rugpijn kan o.a. komen door overbelasting, maar ook door een passieve levensstijl, veel zitten, een verkeerde houding of zwakke spieren die zorgen voor de stabiliteit van de wervelkolom en de houding.

Op het moment dat uw buik, bil en beenspieren verzwakt zijn, wordt uw houding niet meer optimaal gehandhaafd met als gevolg: lage rugpijn.

Velen denken dan dat de klacht ernstig van aard is, en kunnen door de pijn vaak niet meer de dagelijkse activiteiten uitvoeren. De meesten liggen dagen op de bank of in bed, en sporten niet of nauwelijks. Na een aantal dagen zijn meestal de klachten zo goed als over, maar komen de klachten vaak weer meerdere keren per jaar terug.

Als u met uw rugpijn bij de fysiotherapeut of huisarts bent geweest, en de rugpijn wordt als niet ernstig gediagnosticeerd, dan is de oplossing vaak makkelijk: Bewegen!
Een fysiotherapeut geeft u vaak wat oefeningen mee die u thuis kunt uitvoeren.
Maar bent u zelf fanatiek en gemotiveerd genoeg om deze oefeningen wekelijks uit te voeren?


Bij Dansschool Redlex krijgt u wekelijks nu de kans om “Core stability” training te volgen.
De training focust zich voornamelijk op het versterken van de grote, schuine en dwarse buikspieren, de benen (quadriceps, hamstrings, adductoren, abductoren), en de kleine en grote bilspieren. Deze spieren vormen ook wel het corset van de ruggengraat, en zijn dus vaak verzwakt. Na een aantal weken zult u verbaasd zijn van het resultaat, en zult u minder rugklachten ervaren.

De les bestaat uit 45 minuten, inclusief warming up en cooling down.
Er worden wekelijks meerdere oefeningen doorgenomen, en krijgt u ook oefeningen mee voor thuis.

De lessen worden verzorgd door Redmond Valk, meervoudig NL kampioen latin dansen, en fysiotherapeut in opleiding. U krijgt dus goede instructies.

Rittenkaarten
Om deel te kunnen nemen aan één van onze lessen dient u één van onze sportrittenkaarten aan te schaffen. U heeft de keuze uit een 10, 15, 20 of 30 rittenkaart. Het voordeel van deze rittenkaarten is dat je meerdere keren in de week bij ons kunt sporten, en meerdere sportvormen met elkaar kunt combineren zoals Zumba Fitness, Zumba Toning, Core stability & Yoga/Pilates. Al onze rittenkaarten hebben geldigheidsvoorwaarden. Deze voorwaarden zult u tegenkomen op het online inschrijfformulier bij online inschrijving.

Is je rittenkaart vol of verlopen, dan dien je zelf weer een nieuwe kaart aan te schaffen en wordt het dus niet automatisch door verlengd zoals in een sportschool. Bij elke les wordt er een rit afgekruist en weet je nog precies hoeveel lessen er nog te volgen zijn voordat je kaart vol is.

Proefles/Instromen
Instromen of een proefles volgen? Mail dan naar info@redlex.nl
Instromen is altijd mogelijk!

Inschrijven/startdatums
In sept 2017 starten wij met het nieuwe dans en sportseizoen van 30 weken!
U heeft de keuze uit meerdere dans en sportvormen. Voor meer informatie m.b.t. ons cursusaanbod, neemt u een kijkje bij ons cursusaanbod.

Lesrooster, tarieven, inschrijven
Inschrijven voor één van onze cursussen is mogelijk via deze site of schriftelijk in de school. Zie ons lesrooster voor lesdagen, tijden en startdatums van onze cursussen. U kunt zich bij ons online inschrijven! Zie de tarieven voor betalingsmogelijkheden.

Proefles
Een proefles kost 10 euro per persoon. Voor een proefles kunt u een mail sturen naar info@redlex.nl