Salsales in Amsterdam noord

SALSA dansen in Amsterdam Noord

Samen met uw partner op salsa les? Dit kan bij dansschool Redlex in Amsterdam Noord.Dans op heerlijke zuid Amerikaanse muziek, leer de basispassen inclusief diverse variaties en draaien.

Nooit meer stil zitten op een feestje!
Wij verzorgen op dit moment alleen cursussen voor beginners.

Voor deze cursus heeft u een danspartner nodig. Wij werken niet met een roulatie systeem waarin u elke week met een andere danspartner danst. Neem dus een eigen partner mee. Wij kunnen nooit voor iedereen een dans partner regelen, maar kunnen het altijd voor u proberen. Wij verzorgen deze cursus jongeren, en voor volwassenen!

Salsa kent verschillende dansstijlen.
Als “free style dans” is salsa nog volop in beweging en blijft zich vernieuwen.

De dans is gebaseerd op non-verbale communicatie zoals lichaamstaal, oogcontact en muziek. Hieronder een beschrijving van enkele stijlen.

Cubaanse stijl
Bij de Cubaanse salsa, door de lokale bevolking ook wel Casino genoemd, draaien partners al figuren makend om elkaar heen. Het voor ons, ingewikkeld uitziend voetenwerk, ervaren zij als een simpele loopbeweging met een pauze op de vierde en de achtste tel.

L.A stijl
L.A salsa, ook wel Puerto Rico stijl genoemd is door Puerto Ricanen geïntroduceerd in Noord Amerika. Kenmerkend voor deze stijl is dat er op één lijn gedanst wordt.
De man blijft, tijdens het uitvoeren van een figuur, veelal op één plaats staan en de vrouw wordt door hem van de ene naar de andere kant geleid.

New York stijl
De New Yorkse salsa ook wel mambo-dancing genoemd was ooit geïntroduceerd door Eddy Torres.

Het salsaritme is gebaseerd op acht tellen; 1-2-3 pauze 5-6-7 pauze.
Begint iemand op de eerste tel dan spreek je van dansen op de één,
begint men op de tweede tel dan spreekt men van mambo on two.
Wij verzorgen voornamelijk LA style salsa ON1 lessen!

De salsa beginners cursus (level 1) bestaat uit 15 lessen.
Na deze 15 lessen heeft u de mogelijkheid om zich opnieuw in te schrijven voor een volgende cyclus van 15 lessen voor level 2.

Indien u later wilt instromen, dus bijvoorbeeld bij blok 2 of alleen bij, dan is dit ook mogelijk! Neem hiervoor even contact met ons op, en vraag naar de mogelijkheden.

Inschrijven/startdatums
Vanaf medio sept 2018 starten wij met het nieuwe dans en sportseizoen.

U heeft de keuze uit meerdere dans en sportvormen. Voor meer informatie m.b.t. ons cursusaanbod, neemt u een kijkje bij ons cursusaanbod. 

Lesrooster, tarieven, inschrijven
Inschrijven voor één van onze cursussen is mogelijk via deze site of schriftelijk in de school. Zie ons lesrooster voor lesdagen, tijden en startdatums van onze cursussen. U kunt zich bij ons online inschrijven! Zie de tarieven voor betalingsmogelijkheden.

Proefles
Voor een proefles betaald u 10 euro per persoon.
Voor een proefles kunt u een mail sturen naar info@redlex.nl.

Afdansen
Aan het einde van de cursus sluiten wij het dansseizoen jaarlijks af met het “afdansen” waarbij je jouw of jullie kunsten vertoond aan vrienden, familie en aan de jury die tevens een beoordeling geeft en u een diploma krijgt overhandigd.

Het afdansen is niet verplicht maar leuk om aan deel te nemen.