DANCEFIT4TEENS


Wat is DANCEFIT4TEENS?
Dancefit4teens is een beweeg/dansprogramma speciaal opgezet voor tieners tussen de 12 t/m 16 jaar die te maken hebben met obesitas of overgewicht. Dancefit4teens is een groepsles waarin tieners met plezier en passie op hedendaagse bekende muziek leren dansen.
Zo wordt er 24 weken gewerkt aan uithoudingsvermogen, coördinatie, kracht, balans, concentratie, zelfvertrouwen, maar vooral het hebben van plezier tijdens bewegen!

Doelen
* Plezier hebben in bewewegen
* Je fit en gezond voelen
* Opbouwen van zelfvertrouwen

Voor wie?
Ben je in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar, heb je te maken met obesitas of overgewicht en zoek je naar een vorm van bewegen op muziek? Dan is dancefit4teens precies wat jij zoekt!

Door wie?
Dancefit4teens wordt verzorgd door dansleraar, eigenaar van redlex en fysiotherapeut “Redmond valk”. De danslessen worden aangeboden in samenwerking met ouder- en kindteams.

Waar, wanneer en kosten?
Dancefit4teens wordt verzorgd bij Dansschool Redlex in Amsterdam Noord.
Locatie: Johan van Hasseltweg 39p, 1021 KN, Amsterdam Noord

Het beweegprogramma bestaat uit 24 lesweken waarvan de eerste les start op 
dinsdag 8 januari 2019. Tijd: 17.00 tot 18.00 uur.

Voor lesdagen, startdatums en tijden, klik dan hier voor het lesrooster.
Voor tarieven, betalingsmogelijkheden, kijk dan bij onze tarieven.

Opbouw van de dansles
Een dansles van dancefit4teens bestaat uit 60 minuten en is als volgt opgebouwd.

– Warming up  (15 min)
Spieren worden opgewarmd en er wordt aandacht besteed aan het opbouwen van uithoudingsvermogen en spierversterkende oefeningen.

– Danschoreografie (30 min) + 5 minuten pauze na 15 minuten.
Gedurende deze 30 minuten leren de kinderen diverse danspassen in de vorm van een choreografie welke zij wekelijks krijgen herhaald en wordt uitgebreid tot een volledige dans op een bekend muziek nummer. Kinderen leren zich te concentreren, wordt balans en coördinatie ontwikkeld en hebben voornamelijk plezier tijdens bewegen

– Cooling down (10 min)
Tijdens de cooling down wordt er aandacht besteed aan de ademhaling en het tot rust laten komen van de hartslag en spieren door middel van lenigheids-balans en ademhalingsoefeningen.

Inschrijven / Instromen / toelatingseisen
Omdat het dansprogramma dancefit4teens speciaal opgezet is voor kinderen van 12 t/m 16 jaar met obesitas/overgewicht, kunt u deze danscursus niet vergelijken met onze reguliere danscursussen. Er wordt samengewerkt met kinder-en ouder teams.

Voor deelname aan dit programma dient u in bezit te zijn van een verwijzing de jeugdverpleegkundige van het ouder- en kindteam. Heeft u geen verwijzing?
Mail dan voor info naar: lroelofsen@ggd.amsterdam.nl
of neem even contact op met dansschool redlex via info@redlex.nl

Het is jeugdfonds sport en cultuur (https://jeugdfondssportencultuur.nl) is eventueel te benaderen voor een vergoeding als u daarvoor in aanmerking komt.

U kunt uw zoon of dochter hier online aanmelden voor de volledige dancefit4teens cursus van 24 lessen of voor één van onze instroommogelijkheden.

Heeft u de start van deze cursus gemist, maar wilt u uw zoon of dochter laten instromen?
Instromen is mogelijk om de 6 weken na startdatum. Instromen is mogelijk op:
– 8 januari 2019 (Start cursus, 24 lessen)
– 19 februari 2019 (Nog 18 lessen te gaan) = instromen

– 9 april 2019 (Nog 12 lessen te gaan) = instromen
– 4 juni 2019 (Nog 6 lessen te gaan) = instromen